Nije mi jasno zašto se sada svi bunite kada sam danima molila da napišete knjige koje ste pročitali i koje su vam bile dobre kako bi ih mogla uvrstiti u anketu,a svega par ljudi je to napravilo. Valjda ne očekujete da ja telepatski saznam knjige koje ste pročitali i bile su vam dobre ili mislite da sam ja pročitala sve knjige koje su izašle ove godine

. Stavila sam samo knjige koje su izašle u Hrvatskoj iz razloga što se ne može miješati knjige koje su u svijetu izašle ove godine jer su to sve nove knjige i Hrvatska u kojoj kaskamo za ostatkom svijeta, i poneke knjige koje su ovdje izašle ove godine u biti su vani izašle prije puno godina. Knjige izvana je teže nabaviti, na engleskom su i vjerojatnost je velika da ih je čitalo puno manje ljudi nego knjige koje su izašle u Hrvatskoj. Ove knjige u anketi su knjige za koje je netko napisao da ih je pročitao i neke druge dodane zato što su bile malo razvikanije, poznatije ili jednostavno zato što su od hrvatskih autora. Nisam ja određivala koje će knjige izači ove godine

.
Bila bih zahvalna da ispunite anketu, nije da vam život ovisi o tome da bude potpuno vjerodostojna, jednostavno označite koja vam je od ovih knjiga bila dobra (ne mora biti najbolja u životu), a ako vam se nijedna ne sviđa imate i tu opciju.