|
|
 |
|
|
|
May 13 2008, 20:46 pm
|
 |
|
 |
|

~ Starter Teme ~

Riznica:
Moja
Galerija
Zločestoća (-78)
|
|
 |
|
 |

|
Dame i gospodo kako se Eydis raste tako raste i koncentracija pisaca koji su zainteresirani za neki od nasih Play by foruma ili ga skraceno PBFova. Trenuto na su dva na raspolaganju Krčma "Plava Kamenica" i Star Trek ~ U.S.S. Executioner, no odlučili smo vam ponuditi još više. Odlucili smo otvoriti natjecaj u kojem cete vi sami kreirati svoj PBF. Sve sto morate napraviti je poslati svoju ideju u ovaj topic. Probajte ukratko, ali smisletno opisati setting u koji zelite smjestiti svoj PBF, uzmite u obzir da PBF mora biti otvoren za bilo koga tko zeli pristupiti, a ne samo za ciljanu grupicu ljudi. Takoder uzmite u obzir da se vasa ideja ne podudara sa vec postojecim PBFovima. Radove primamo do 23.5., drugim rijecima imate 10 dana dan posaljete svoje radove, nakon toga do kraja mjeseca bit ce otvoreno glasanje. Princip glasanja ce biti anketa sa visestrukim izborom, Eydisani ce glasati za radove u koima bi sudjelovali ako postanu PBF. Svaki PBF koji skupi odredjen broj glasova bit ce otvoren, a njegov autor ujedno ce biti i njegov "urednik". Steampunk, cyberpunk, postapokalipsa, superhero, Wh40k, stogod-vam-masta-smisli, mogucnosti joe skoro pa beskonacno. Zelim vam svima puno srece.
|
|
|
|
|
|
|
|
May 13 2008, 21:13 pm
|
 |
|
 |
|

Diplomat

Riznica:
Dušica (30)
|
|
 |
|
 |

|
Evo moje ponude:
Steampunk/horror/ethereal spaceships kampanja, krajem 19. stoljeća, s tehnologijom zasnovanom na parnom stroju, istosmjernoj struju i kroćenju luminoznog etera, dakle znanost i tehnologija 19. stoljeća, s tim da su mnoge danas odbačene pretpostavke u stvari točne, da je tehnologija dalje građena na tim postavkama..i, da, naravno, tu su i stvari koje Čovjek ne Bi Trebao Znati.
|
|
|
|
|
|
|
|
May 13 2008, 21:15 pm
|
 |
|
 |
|

Lord Inquisitor Kvazar

Riznica:
Moj
Writings
Dušica (31)
|
|
 |
|
 |

|
QUOTE(dorca vorbarra @ May 13 2008, 22:13 pm)  Evo moje ponude:
Steampunk/horror/ethereal spaceships kampanja, krajem 19. stoljeća, s tehnologijom zasnovanom na parnom stroju, istosmjernoj struju i kroćenju luminoznog etera, dakle znanost i tehnologija 19. stoljeća, s tim da su mnoge danas odbačene pretpostavke u stvari točne, da je tehnologija dalje građena na tim postavkama..i, da, naravno, tu su i stvari koje Čovjek ne Bi Trebao Znati. Podupirem to i predlažem Warhammer 40000. Ukoliko dosta ljudi podrži moju inicijativu, smjestit ćemo sve u određeno razdoblje sa svim detaljima. FTE? =][=
|
|
|
|
|
|
|
|
May 13 2008, 21:20 pm
|

|
Ja imam setting i svi ga znate. Ili barem svi koji su čitali Izvršitelje
|
|
|
|
|
|
|
|
May 14 2008, 20:15 pm
|

|
Pokusat cu staviti u obliku price koju prica jedan covjek: ------------------------------------------------------------------
Jos jedna godina je prosla Sretna 2678god. Da je barem sretna Vec se od 2012 godine borimo s "bogovima"... Prokleti vanzemaljci Prokleti bili sumerani i maye i njihovo prorocanstvo te proklet Vanzemaljski planet Nibiru koji je morao biti blizu naseg Zar nismo mogli doci do vise razine svijesti bez njih? Samo da ih uspijemo istrijebiti Sreca da imamo moci pa je sve moguce i dobro je da ih oni nemaju
Prestala nam se tehnologija razvijat pa ju zato krademo od njih Ratna vozila, puske... Skoro sve sto imaju smo ukrali Iako smo zadrzali i nesto naseg Ti vanzemaljci znaju stvarno biti zilavi a i dosta su jaki Mogu covjeku glavu smrskati s jednom rukom
Nase baze jedva izdrze njihov napad Otkad smo se preselili na mars poboljsali smo njihove stitove I samo zato prezivljavamo ovdje A navodni uredjaj za skrivanje na kojem radimo Da mi se domoc jednog da ih unistim jednom zauvijek
Jos mi nije jasno kako su ljudi zivjeli na Marsu bez atmosfere Prije 80 godina su ju uspjeli napraviti I to cini rat na Marsu mnogo laksim
Do 15-te godine sam zivio pod zemljom, kao i svi ostali civili I drago mi je da sam usao u vojsku jer tko zna dokad bi zivio pod zemljom I kakav bi to zivot bio. Dosadan i u strahu
Sada ponosno drzim pusku u ruci uperenu prema Alienima I jedva cekam da dodju da ih sto vise pokoljem Nebojim se njihove plazma puske Ni njihovih tenkova ni letjelica Prije cu umrijeti nego ce me zarobiti Spasio sam tisuce ljudi iz njihovih bojnih baza i laboratorija I spasavat cu ih dok neumrem Sto od njihove ruke sto od prirodne smrti
Zvoni uzbuna Vrijeme je za pokolj Vrijeme je za smrt
------------------------ Nadam se da ste shvatili sta bi sve bilo u Pbf-u I nadam se da vam se svidjelo te da cete glasovati za mene
|
|
|
|
|
|
|
|
May 15 2008, 14:21 pm
|

|
Uuuu, sviđa mi se shadeov prijedlog - Stargate. Dakle svatko preuzme ulogu u jednom četveročlanom timu, ne uključujući SG-1, jer znamo tko su tamo pripadnici (O'Neill, Carter, Jackson i Teal'c). U svakoj misiji odlazimo na druge planete, koji mogu varirati od prethistoričnih do daleke postapokaliptične budućnosti - dakle, možemo sve prijedloge ubaciti unutra. Nadalje, imamo temelj - seriju, koju možemo objasniti i onima koji je nikad nisu gledali.
Stoga, napravimo svoj profil kao i u Star Trek pbf-u i Kamenici, pridružimo se jednoj ekipi, a voditelj foruma bi ujedno mogao biti general Hammond, no ne mora biti. Hammond može biti NPC, baš poput SG-1. Također, ako netko želi biti na Atlantisu, može se pridružiti Weirici i postati član ekspedicije. Imamo već zadane neprijatelje, no kao što znamo, u svakoj epizodi se junaci bore protiv nečeg novog.
|
|
|
|
|
|
|
|
May 15 2008, 17:34 pm
|

|
ok, ajmo ovako... mene zanima malo drugaciji pbf koji pokušava spojiti 2 razine igranja; onu pisanu preko ovog foruma i onu uživo preko rpg sessiona. naime, u slobodno vrijeme sam dm koji vodi kolaborativnu kampanju warhammer fantasy rpg smjestenu u custom setting Border princesa, koji su izgrađeni na konceptu srednjovjekovne hrvatske i balkana. ideja je da paralelno, uz vodjenje partyja in real life, teče prica na forumu. igraci s eydisa bi bili svojevrsni evil overlords (o njima procitajte u ovom free pdf-u), koji bi upravljali velikim političkim akterima unutar settinga (poput gildi, bandi, sekti, plačeničkih skupina, stranaka i drugih interesnih skupina). zelja je da se stvori kontekst cijele kampanje, kako bi ona postala ziva, i koju ne bi kreirao samo dm. igraci bi bili slobodni upravljati svojim akterima utječući tako na svijet. obzirom da je cijeli setting u izgradnji, s dobrim prjedlogom bi mogli postati i sukreatori finalnog outputa. s druge strane, rpg kampanja i njihovi protaginisti bi svojim reakcijama utjecali na šira događanja koja bi se odrazaala na pbf pricu. urednik bi bio posrednik između te dvije skupine, formulirajuci pricu i informirajuci jedne druge o zbivanjima. cilj je stvoriti zivucu kampanju... materijali settinga na upit
|
|
|
|
|
|
|
|
May 15 2008, 18:11 pm
|

|
Ček, ne kužim. Jedan dio pbf-a bi se vodio na forumu, a drugi IRL na sessionima? Ali to paše samo onoj ekipi iz Zagreba, koji bi se mogli, naglašavam mogli, naći i igrati. Drugi bi bili zakinuti i mogli bi igrati samo na forumu. Takvo rješenje, po meni, ne valja.
|
|
|
|
|
|
|