IPB

Obavijest!
Sretna Nova Godina i sve najbolje članovima Eydisa!

Tema mjeseca - Japan

Blagdanski topici na Eydisu

Humanitarne akcije za Dominika Krijana i Heidi Mariu Bušić

Literarna Radionica - Izbor Najboljih Priča I Njihovih Autora
2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Top 10 Pc Naslova 2007., Komentari na listu s portala
Exxar
post December 29 2007, 13:51 pm
Post #1

~ Starter Teme ~
Group Icon
Riznica:
Gold: 8,278 GURPS ninja Administrator Dice master
Moja Galerija
Anđeo (61)

Fantasy HR donosi vam Top 10 PC naslova 2007. godine! Listu je uredio Sherpa, a vi ste naravno dobrodošli da ga ovdje popljujete ili podržite njegove izbore belj.gif

I naravno, ako ste igrali neki od naslova na listi, obavezno podijelite svoja iskustva s nama ostalima.
Go to the top of the page

+Quote Post
zlimrtvac
post December 29 2007, 14:15 pm
Post #2

Squire
Riznica:
Gold: 435
? Micek (6)

Mislim da bi CoD 4 trebao uci u izbor za najboljih 10 igara za 2007.

*A ako se glasa za naj igru onda definitivno The Witcher

This post has been edited by zlimrtvac: December 29 2007, 14:19 pm

+Quote Post
Kalthir
post December 29 2007, 14:31 pm
Post #3

spod vele bačvi, vela špina.
Group Icon
Riznica:
Gold: 3,891 Trol
Moja Galerija
Anđeo (59)

tbc, ajoke.
sc mi se ne sviđa, ali shvaćam.
overlord je igrica, i nije za top10.
civ4, podržavam.
bioshock, ditto.
witcher, isto.
tabula rasa, mislim da je biased jer ju on igra, a nisam čuo baš predobre stvari o njoj.
timeshift, jednostavno ne. sori, ali igra je prosječni fps.
eschalon isto ne. u nekoj svojoj kategoriji možda da. ali u usporedbi sa igrama koje su razvijali veliki developeri nikako. koncept star 20 godina+grafika stara 15 godina=nešto što nije za listu top10 igara.

moj top10.
portal, team fortress 2, bioshock, civilization4:beyond the sword, company of heroes:opposing fronts, galactic civilizations:dark avatar, europa universalis 3, medieval 2:kingdoms, call of duty 4, s.t.a.l.k.e.r.

crysis. world in conflict. lord of the rings online. unreal tournament 3. igre koje bih stavio prije nekih koje je stavio sherpa.

+Quote Post
Exxar
post December 29 2007, 14:49 pm
Post #4

~ Starter Teme ~
Group Icon
Riznica:
Moja Galerija
Anđeo (61)

Osobno, maknuo bi TBC jer mislim da je shit, a tabulu i timeshift nisam igrao.

Now that you mention it, Dark Avatar bi definitivno trebao ici u listu, no jebiga ja ga se nisam sjetio da je ove godine izasao, a Sherpa ga nije pratio.

TF2, Call of Duty 4, Crysis, World in Conflict i UT 3 nisu uopće bile razmatrani jer ne spadaju u domenu portala.

LOTRO nismo stavili jer je po našem mišljenju čista kopija WoWa sa boljim settingom i atmosferom, no kako su na listu prije njega već stavnjeni jedan MMORPG i jedna MMORPG ekspanzija, LOTRO smo odlučili izostaviti.

Overlord je stavljen cisto zato sto je unio nesto novo i svjeze, makar nakon nekog vremena postaje uzasno dosadan zbog repetitivnosti.

Eschalon... po meni to je jedan sasvim prosječan rpg, no osobno mislim da je bolji od 90% igara koje izlaze danas, makar bio prastar. Neke stvari su jednostavno bezvremenske imo.

I da, lista je definitivno biased na Sherpu, i ponesto na mene. Jebga, gomilu stvari nismo igrali niti popratili kak spada da mozemo slozit objektivnu listu.

This post has been edited by Exxar: December 29 2007, 14:50 pm

+Quote Post
Black_Raven
post December 29 2007, 15:23 pm
Post #5

Jigsaw
Group Icon
Riznica:
Gold: 4,062
Srčeko (23)

ok je lista...mozda bih ubacio stalkera nekak...no to je to...

+Quote Post
Diablo
post December 29 2007, 15:58 pm
Post #6

Merchant
**
Riznica:
Gold: 159
Leptir (none)

QUOTE(Black_Raven @ December 29 2007, 15:23 pm) *
ok je lista...mozda bih ubacio stalkera nekak...no to je to...

U potpunosti se slažem laugh.gif

+Quote Post
Sherpa
post December 29 2007, 23:42 pm
Post #7

Fantasy-Hr Urednik
Group Icon
Riznica:
Gold: 10,919 Gladijator Akrobat
Galerija ~ Writings
Zločestoća (-114)

Vidim da ste svi jako lijepo procitali dio gdje je navedeno i pod newzom i pod clankom da je ovo lista igara koji spadaju u domenu portala. Da sam trazio vas savjet dobio bi samo listu igara nabrijane grafike

+Quote Post
dorca vorbarra
post December 29 2007, 23:48 pm
Post #8

Diplomat
Group Icon
Riznica:
Gold: 4,737 Diplomat
Moja Galerija
Dušica (42)

Igrao sam (imam) beyond the Sword i moram reći da stvarno donosi znatna poboljšanja u civ IV i približava ju igračima koje je razočarala nakon civIII.

+Quote Post
seeker
post December 30 2007, 03:47 am
Post #9

The Beast
Group Icon
Riznica:
Gold: 2,105
Moja Galerija
Micek (13)

cini mi seok lista iako sam igraom samo witchera i echalon

+Quote Post
Sammael
post December 30 2007, 21:45 pm
Post #10

Burn Eydis Burn
Group Icon
Riznica:
Gold: 3,603
Sunašce (75)

Igrao sam sve igre sa popisa i sa popisom se uglavnom slazem osim ove tri igre:

TBC je stvano nepotreban na ovoj listi. Nije donio nista novog, samo prosirio malo postojeci WoW, uz to cim je prosao hype hrpetina igraca se zalila da je preskup za to sto nudi.

Timeshift je zabavan gimmic ali ima tendenciju vrlo brzo dosaditi svima osim najzagrizenijim FPSovcima.

Eschalon je ljepa nostalgicna igrica, koja debelo podsjeca na stare ultime, oko recimo sedmice. no smjestiti je bok uz bok sa witcherom mi se cini nekako... bedasto. Niti po originalnosti, niti po prici, niti po igrivosti niti po grafici nemoze se nositi sa poljskim uradkom.

P.S.
E i neko je preporucio crysis. Igrao sam ga na max detaljima na svom novom kompu, sa crackom koji mi je omogucio direct x 10 graficka poboljsanja na direct x 9. I nakon sto je WoW kako ovo dobro izgleda, efekt prosao, igra je u tri dana bila izbrisana s mog kompa.

a tabula rasa je donjela vise promjena u MMORPG nego ijedna igra u zadnjih pet godina. S obzirom na sto nudi, na kvalitetu igre i nevjerojatnu pricu koja je jednostavno fantasticna cak i za vaseg lika... briljantno. Ako cujete lose o njoj to je ili od ljudi koji nevole MMORPG ili WoW fanatika koji odbijaju priznati da je WoW u najboljem slucaju osrednji.

+Quote Post
Exxar
post December 30 2007, 21:56 pm
Post #11

~ Starter Teme ~
Group Icon
Riznica:
Moja Galerija
Anđeo (61)

QUOTE(Sammael @ December 30 2007, 21:45 pm) *
Eschalon je ljepa nostalgicna igrica, koja debelo podsjeca na stare ultime, oko recimo sedmice. no smjestiti je bok uz bok sa witcherom mi se cini nekako... bedasto. Niti po originalnosti, niti po prici, niti po igrivosti niti po grafici nemoze se nositi sa poljskim uradkom.

Ne uspoređujemo mi njega sa Witcherom nego sa ostalim smećem na tržištu laugh.gif

+Quote Post
Sherpa
post December 30 2007, 22:39 pm
Post #12

Fantasy-Hr Urednik
Group Icon
Riznica:
Gold: 10,919 Gladijator Akrobat
Galerija ~ Writings
Zločestoća (-114)

@sammael... Fina kritika... TimeShift je stavljen radi price koju ima (zapravo je prilicno bliska portalu, jer sama ideja putovanja kroz vrijeme je oduvijek SF zanimljiva) jer nisam htio stavljati politicki nastrojen i previse hvaljen Crysis (i tu se apsolutno slazem s tobom)

Ljudi se boje probati nesto novo, svi ozbiljni igraci koji zaigraju tabulu je hvale, negativnu kritiku imaju klinci koji su navikli na WoW. A oni ionako nisu ciljana publika. Ako je niste igrali nemate sto suditi, ima ljudi koji su je igrali...

+Quote Post
brain_fart
post January 3 2008, 06:04 am
Post #13

(/:=D
Group Icon
Riznica:
Gold: 6,844
Moja Galerija
? Sunašce (87)

sve shto imam rechi o osvjezhenjima koja je overlord navodno donio.

This post has been edited by brain_fart: January 3 2008, 06:05 am

+Quote Post
Exxar
post January 3 2008, 12:32 pm
Post #14

~ Starter Teme ~
Group Icon
Riznica:
Moja Galerija
Anđeo (61)

Nop. Nema veze jedno s drugim.

+Quote Post
brain_fart
post January 3 2008, 22:05 pm
Post #15

Group Icon
Riznica:
Moja Galerija
? Sunašce (87)

znachi nije preuzeo onaj famozni first person pogled iz dungeon keepera, malo ga ushminkao i to prepakirao zajedno sa kompletnim imageom uzora?

simpatichna ideja, ali ne slazhem se s uvrshtanjem igre u top 10.

uostalom, sacrifice.

+Quote Post
Ivanhoe
post January 3 2008, 22:24 pm
Post #16

lim (x³-7x²) = ∞
Group Icon
Riznica:
Gold: 7,250
Moj Writings
Anđeo (64)

Pa idejno postoji neka veza ali ništa više nego bi se onda moglo ustvrdit da je 99% igara danas prepakirano a kolko sam gledao nitko nije komentirao da je Bioshock prepakiran Doom. Dakle, pointless.

+Quote Post
brain_fart
post January 3 2008, 22:28 pm
Post #17

Group Icon
Riznica:
Moja Galerija
? Sunašce (87)

zato sam ja protiv ovakvog ogranichavanja na 10 naslova, jer ih nema uvijek zbilja kvalitetnih.

neka se uzmu oni zbilja od znachaja. ovo popunjavanje osrednjim izdanjima ne sluzhi svrsi. ipak je cilj preporuchiti neshto dobro.

+Quote Post
Exxar
post January 3 2008, 22:31 pm
Post #18

~ Starter Teme ~
Group Icon
Riznica:
Moja Galerija
Anđeo (61)

QUOTE(brain_fart @ January 3 2008, 22:05 pm) *
znachi nije preuzeo onaj famozni first person pogled iz dungeon keepera, malo ga ushminkao i to prepakirao zajedno sa kompletnim imageom uzora?

Nope, drukciji je gameplay. U Overlordu nedostaje cijela komponenta izgradnje dungeona, i nacin kontrole miniona a i cilj misija su drukciji.

QUOTE(brain_fart @ January 3 2008, 22:05 pm) *
uostalom, sacrifice.

Također nema veze sa ovime, Sacrifice je inovativan RTS, a overlord najobicnija arkada. Vrlo zabavna arkada na pocetku, i drukcija od ostalih takvih igara trenutno i u zadnje vrijeme na trzistu.

No to koliko je kvalitetna i je li zavrjedjuje uvrstenje na listu je vrlo diskutabilno, zbog ukusa.

QUOTE(sWar)
Pa idejno postoji neka veza ali ništa više nego bi se onda moglo ustvrdit da je 99% igara danas prepakirano a kolko sam gledao nitko nije komentirao da je Bioshock prepakiran Doom. Dakle, pointless.

QFT.

QUOTE(brain_fart @ January 3 2008, 22:28 pm) *
neka se uzmu oni zbilja od znachaja. ovo popunjavanje osrednjim izdanjima ne sluzhi svrsi. ipak je cilj preporuchiti neshto dobro.

Jedan od ciljeva. Drugi cilj je prikazati proslogodisnje stanje na polju igara.

Istina, iduci puta kada cemo ic radit top liste malo bolje cemo isplanirati sve, ovo je bilo dosta spontano.

+Quote Post
brain_fart